Aller au contenu

Batterijen

Voor zonnepaneleninstallaties in Vlaanderen met een digitale meter betaal je je energiefactuur net als een klant zonder zonnepanelen op basis van je werkelijke kilowatturen (kWh) afname van het net. Je krijgt wel een vergoeding voor de elektriciteit die je in het net injecteert. Dat is de elektriciteit die je panelen opwekken en die je niet zelf onmiddellijk verbruikt.  Om zoveel mogelijk te besparen, wordt het daarom belangrijker om je zelfverbruik te maximaliseren. Dat doe je door de elektriciteit te verbruiken op het moment dat deze geproduceerd wordt, zodat je geen elektriciteit moet afnemen van het net.

Om je zelfverbruik te maximaliseren, kan je een thuisbatterij installeren. Zo kan je nog beter gebruik maken van je zelf geproduceerde energie. Je kan je overdag geproduceerde energie opslaan in je thuisbatterij en deze gebruiken op momenten dat je zonnepanelen geen energie opwekken, bvb. ’s avonds of ’s nachts.

Pylontech batterijen

Pylontech is sinds 2013 een pionier op het gebied van energieopslag.

Het bedrijf maakt alle benodigde technologieën in huis zoals het cathode materiaal en de lithium cellen. De Pylontech Lithium-ijzer-Fosfaat (LFP) batterijen zijn geschikt voor particuliere, commerciële en smart-grid toepassingen en worden gebruikt voor meer dan 1GWh aan producten in 30 landen.

Solaredge Home batterijen

Ontdek de kracht van SolarEdge Home batterijen voor de Solaredge hybride omvormers! SolarEdge Home batterijen zijn speciaal ontwikkeld om maximale prestaties, betrouwbaarheid en veiligheid te bieden. Met onze geavanceerde batterijtechnologie is eenvoudig energie opslaan voor gebruik tijdens de nacht, bewolkte dagen en piekperioden mogelijk. Dit resulteert niet alleen in een lagere elektriciteitsrekening, maar minimaliseert ook de impact van stroomuitval tijdens een stroomstoring. Kies voor SolarEdge Home batterijen en geniet van een geïntegreerde oplossing die perfect aansluit bij uw hybride omvormers.

Solis

Solis respecteert de markt en de technologie. Wij geloven dat een betrouwbaarder energieopslagsysteem een betere onderlinge afstemming van de batterijen voor energieopslag vereist. Solis werkt samen met gerenommeerde batterijproducenten uit de hele wereld om de compatibiliteit te testen en het systeem stabieler en veiliger te maken. Er staan meer dan 15 modellen batterijen op de lijst van compatibele batterijen van Solis, waardoor de klanten keuze en flexibiliteit hebben. U kunt de meest passende batterij kiezen en deze configureren met een eenvoudige selectie.