Aller au contenu

Batterijen

Voor zonnepaneleninstallaties in Vlaanderen met een digitale meter betaal je je energiefactuur net als een klant zonder zonnepanelen op basis van je werkelijke kilowatturen (kWh) afname van het net. Je krijgt wel een vergoeding voor de elektriciteit die je in het net injecteert. Dat is de elektriciteit die je panelen opwekken en die je niet zelf onmiddellijk verbruikt.  Om zoveel mogelijk te besparen, wordt het daarom belangrijker om je zelfverbruik te maximaliseren. Dat doe je door de elektriciteit te verbruiken op het moment dat deze geproduceerd wordt, zodat je geen elektriciteit moet afnemen van het net.

Om je zelfverbruik te maximaliseren, kan je een thuisbatterij installeren. Zo kan je nog beter gebruik maken van je zelf geproduceerde energie. Je kan je overdag geproduceerde energie opslaan in je thuisbatterij en deze gebruiken op momenten dat je zonnepanelen geen energie opwekken, bvb. ’s avonds of ’s nachts.

Pylontech batterijen

Pylontech is sinds 2013 een pionier op het gebied van energieopslag.

Het bedrijf maakt alle benodigde technologieën in huis zoals het cathode materiaal en de lithium cellen. De Pylontech Lithium-ijzer-Fosfaat (LFP) batterijen zijn geschikt voor particuliere, commerciële en smart-grid toepassingen en worden gebruikt voor meer dan 1GWh aan producten in 30 landen.

LG Chem

LG Chem is een dochterbedrijf van LG en is het grootste chemische bedrijf van Zuid Korea.

Met vele jaren ervaring in de ontwikkeling en productie van batterijen is het een toonaangevende aanbieder van opslagsystemen en industrieleider in het Li-ion segment. De LG Chem batterijen maken het mogelijk huishoudens in de avond te voorzien van stroom die overdag zelf is opgewekt en helpen mee om het energienet stabiel te houden.

LG Chem

BYD – a global pioneer in New Energy Solutions
BYD streeft ernaar om alle systeem maten te dekken met een Low-Voltage en twee High-Voltage opslagsystemen uit de BYD Premium serie. De Derde Generatie!

Het BYD Battery-Box Premium HVS systeem bestaat uit twee tot vijf aan elkaar gekoppelde HVS-batterijmodules die een vermogen van 5,1 kWh tot 12,8 kWh bereiken. Met een directe parallelle aansluiting van maximaal drie identieke systemen kan dus een maximaal vermogen van 38,4 kWh worden bereikt . Kobaltvrije lithium-ijzerfosfaatbatterijen (LFP) – Maximale veiligheid, Levensduur en Vermogen